Energiapäivät 2012

1. helmikuuta 2012

Haukkaa välillä!

 

Koulumme on päässyt tämän lukuvuoden ajan osalliseksi Leipätiedotuksen "Haukkaa välillä!" välipalahankkeeseen. Ruokapalvelu on järjestänyt jokaisena arkipäivänä klo 13 välitunnilla maksullisen välipalan. Välipalakortin, jolla eväitä saa hankittua, on voinut ostaa koulun kansliasta.

 

Koulusihteeri Arja kertoo, että välipalakortteja on tähän mennessä myyty n. 580 kpl. Joka koulupäivä kansliassa käy useita välipala-asiakkaita ostamassa kortteja, mikä kertoo välipalakokeilun olevan suosittu niin oppilaiden kuin opettajienkin keskuudessa.

 

Tämän hetkisen tiedon mukaan välipalatarjoilua jatketaan ainakin  tämän kevään ajan. Suosituimpia tuotteita ovat täytetyt juustosämpylät, vanukkaat, jugurtti ja mehut. Huonoimmin menee kaupaksi hedelmät ja maito.
Varsinaisen ruokailun ruoanmenekkiin välipalatarjoilulla ei ole huomattu olevan vaikutusta, mutta eväitä menee toki enemmän niinä päivinä, kun koululounaalla ei ole ollut tarjolla niin mielekästä ruokaa kertoo ruokapalveluiden esimies Katri Gapel.


Välipalavälitunti sujuu päivittäin rauhallisissa ja leppoisissa tunnelmissa, mutta toisinaan välipalailusta syntyvillä roskilla on vaikeuksia löytää oikeaan osoitteeseen.. onneksi vain muutamat eksyvät matkaltansa kohti roskakoria ja suurinosa pääsee taidokkaasti perille!