Energiapäivät 2012

4. toukokuuta 2012

Fria Kristliga Folkshögskola- konsertti 24.4

Saimme kouluumme esiintymään Gospel-henkistä musiikkia esittäviä nuoria Fria Kristliga Folkshögskolanista.
Vaasalaisnuoret opiskelevat nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajiksi. Opiskelu kestää kolme vuotta, jonka jälkeen he valmistuvat ylioppilaiksi.
Varkaus oli kolmas esiintymispaikka ryhmän konserttikiertueella, joka on osa heidän koulutyötään. Kiertueen esiintyjät olivat koottu koulun laulu- ja soittotaitoisista nuorista, jotka eivät entuudestaan tunteneet toisiaan. Yhteinen harjoitteluaika on kuitenkin kasvattanut nuoret yhteen ja kaikki ovat keskenään hyviä ystäviä.
Konsertti oli viihdyttävä yhdistelmä suomalaista ja ruotsalaista musiikkia, kuulimme muun muassa oppilaiden omatekemän potpurin suomalaisista pop-hiteistä eri aikakausilta, jossa kuultiin biisejä esimerkiksi Sunrise Avenuelta, Tik Takilta ja tämän vuoden hittisensaatio-Frontside Ollie esittäjältä Robinilta.
Monipuolisessa konsertissa esitettiin myös iPadeilla soittoa, sekä konsertin päätti Stomp-tyyppinen musiikkiesitys, jossa tuotettiin erilaisia ääniä muun muassa käyttäen harjanvarsia ja ämpäreitä. Koko konserttia pystyi seuraamaan valkokankaalta, johon porukan mediamies kuvasi konserttia.
Konsertin päätteeksi pääsimme haastattelemaan esiintyjiä ja nuoret vaikuttivat kaikki erittäin ulospäin suuntautuneilta ja innokkailta nuoriso-ohjauksen aloittamisen johdosta.

Kirjoittanut 8lk. ilmaistutaidon ryhmäläiset 4.5.2012