Energiapäivät 2012

24. syyskuuta 2014

Liikkuva koulu 7. luokkien äidinkielen tunneilla

 Äidinkielen tunneilla testasin kahdella 7. luokalla toiminnallista kielioppia. Olimme opetelleet aikamuotoja. Oli annettu ohjeet, että oppilaat kuullessaan preesensmuotoisen verbin kättelevät toisiaan, imperfektissä vilkuttavat toisilleen, perfektissä pistettiin peukku toiselle olalle ja katsottiin taaksepäin ja pluskvamperfektissä kaksi peukkua laitetaan olkapäille ja vilkaistaan taakse. Oppilaat pitivät tästä ja he kehittelivät muitakin variaatioita. Ohjeita löytyy toiminnallisesta kieliopista Nina Maunun sivuilta netistä http://www.ninamaunu.com/.

Lisäksi oppilaat käyvät tunneilla taululla vastauksia kirjoittamassa, hakevat monisteet luokan edestä ja kävimme kävellen kirjastossa hakemassa kirjat. Näitä asioita ainakin on helppo toteuttaa oppitunneilla.

Terveisin Päivi

Syksyllä aloitimme äidinkielen opiskelun Tullaan tutuksi -jaksolla. Heti alkuun tarkastelimme tervehtimistä, ensin luimme oppikirjasta s.6 erilaisista tervehtimistavoista ja tämän jälkeen nousimme tuolista ja kättelimme toisiamme. Kehittelimme erilaisia kokeellisia kättelemistapoja: kättely selän takaa, kättely olkapään yli ja kättely jalan alta. Oppilaat saivat itse kehitellä lisää erilaisia tervehtimistapoja.

Moni luokka on innostunut myös draamallisista työtavoista. Olemme ehtineet tehdä jo pieniä näytelmäkatkelmia seitsemäsluokkalaisten kanssa. Olemme kehitelleet tarinoita valmiiksi annetuista sanoista ja olemme esittäneet pieniä kohtauksia elokuvista. Näytteleminen on hyvin fyysistä toimintaa!

Terveisin Seija