Energiapäivät 2012

8. helmikuuta 2014

Mediataitoviikko koululla

Viikolla 7 vietetään koulussamme mediataitoviikkoa. Kuuntelemme Aamu Wirtasta, kirjoitamme Warkauden Lehteen, blogiin, luemme uutisia yms.

Mediataitoryhmä valmiina toimintaan!

 Valtakunnallisen mediataitoviikon innoittamana muutama koulumme opettaja alkoi kehitellä ideaa oppilaiden oman radion toimittaimisesta. Oppilaille lähetettiinkin heti vuodenvaihteen jälkeen viesti, jossa innokkaita toimitustyöstä kiinnostuneita yritettiin houkutella mukaan. Lopulta niin ilmaisutaidon ryhmä, oppilaskunta ja useampi mediatyöstä kiinnostunut oppilas saatiinkin ilmoittautumaan mukaan.

Ryhmässä on toiminut oppilaita joka luokka-asteelta 7-9 luokilta ja monesta luokastakin. Oppilaista muotoutui viisi työryhmää, joiden tehtävä oli suunnitella 15min radiolähetykseen ohjelma.

Ohjelmaideointiin ja toimittajan työhön potkua haettiin työpajoissa, joissa kouluttajina toimivat Tarja Nyyssönen Etelä-Savon radiosta ja Ilona Noponen Warkauden lehdestä.

Oppilaat toimivat itsenäisesti ja innokkaasti ja lopputuloksena oli laadukas ja monipuolinen radio-ohjelmisto koulumme ensimmäiseen viralliseen aamuradioon Aamu Wirtaseen. Ryhmiltä on sujunut hienosti niin haastattelut, galluppien teko, blogitekstien kirjoittaminen kuin radiotekniikkakin.