Energiapäivät 2012

10. helmikuuta 2014

Salkkaritähti Tero Tiittanen


Saimme haastattelun Salattujen Elämien Sergeinä tutuksi tulleelta Tero Tiittaselta.  http://www.mtv.fi/salkkarit/

Kysyimme Terolta, miten hän pääsi mukaan salkkareihin ja millaista siellä on työskennellä, hänen työpäivistään sekä tulevaisuudestaan näyttelijänä.

-Olin lähettänyt salkkareihin sähköpostia, niin kuin moniin muihinkin tuotantoyhtiöihin ja sieltä pyydettiin sitten koekuvauksiin. Meni ehkä pari kuukautta, kun soitto tuli, että täällä saattais olla sulle rooli tarjolla, Tero kertoi.

-Työpäivät vaihtelevat todella paljon, riippuen viikosta ja kuinka paljon roolihahmoni kuvattavassa jaksossa esiintyy. Päivät voivat olla tunnista – kahteentoista tuntiin, työpäivien määrä viikossa sen mukaan. Työpäivinä menen ensin pukuhuoneeseen, vaihdan roolivaatteet ja menen maskiin. Maskin jälkeen on noin 20 minuuttia aikaa, kun menen studioon tekemään kohtausta. Kohtauksia täytyy harjoitella aika pitkälle yksin kotona, treenaamalla tekstiä ja miettimällä kohtaukseen liittyviä tunnetiloja, Tero jatkoi.

Kysyimme myös, onko Tero näytellyt jossain ennen Salkkareita ja miten hän pystyy samaistumaan roolihahmoonsa.

-Varkauden teatterissahan olin proggiksissa mukana monta vuotta. Niinä vuosina minut bongattiin mallitoimistoon Helsingissä, ja sitten Helsingissä käydessä aloin vähän tutkiskella, olisiko siellä mahdollisuuksia näyttelemisen saralla. 2006 sain pienen roolin V2 Jäätynyt enkeli –leffasta. Rooli oli tosiaan aika mitätön, mutta se antoi uskoa siihen, että kun oikein jaksaa yrittää ja hoitaa pienetkin keikat kunnialla, niin voisi vaikka joskus saada jotain isompiakin. 

-Sergei on veistetty aika eri puusta kun minä. Tietysti jokainen näyttelijä antaa jokaiseen rooliin jotain  itsestään. Ne voi olla ihan pieniäkin juttuja, tiettyjä ilmeitä tai eleitä. Ja onhan Sergeissä semmosta tiettyä suomalaisen miehen juroutta ja itsepäisyyttä, mitä meistä suomalaisista miehistä moni löytää. Tai läheiset löytää ainakin, hah, Tero sanoi.

Tulevaisuudellekin Terolla oli suunnitelmia:

-Mahdollisimman monipuolisesti kun saisi tehdä, niin sehän olisi ihannetilanne. Leffaa, telkkaria, äänitöitä ja teatteria. Syksyllä olin mukana Savoy-teatterin Tumma ja Hehkuva veri –näytelmässä. Oli äärettömän mukavaa tehdä pitkästä aikaa teatteria. Teatterissa esimerkiksi yleisön palaute tulee välittömästi, livetilanteissa kun mennään. Mutta onhan kameranäyttelemisessä muodostunut äärettömän rakas laji. Niin siinä kuin teatterissakin tuntuu, että aina voi kehittyä ja löytää uusia juttuja. Se on huikeeta.

-Kiitos tästä ja tsemppiä ja jaksamista koulutyöhön. Vaikka se pulpetissa töröttäminen tuntuu joskus turhauttavalta ja aamuisin herätyskellon ääni on suoraan helvetin esikartanossa, niin keskimäärin tässä elämässä on kiva jos yleistietoa löytyy. No ok, niitä kaikkia matematiikan kaavoja en ole tarvinnut. Mutta ehkä jo huomenna tarvitsen - alkoi samantien jännittää, Tero lisäsi lopuksi.

Inna Luotinen ja Sara Malkki