Energiapäivät 2012

13. helmikuuta 2014

Valinnaisainevalintojen tuloksista

Kuoppakankaan koulun seiska- ja kasiluokkalaiset ovat tehneet valinnaisainevalintoja ensi ja tuleville lukuvuosille. Valinnaisaineita on ollut valittavissa laidasta laitaan erilaisten tiede-, taide- ja taitoaineiden joukosta. Suosituimpia aineita vuodesta toiseen ovat olleet liikunta ja kotitalous.

Kasiluokkalaiset valitsivat ensi lukuvuodelle yhden lyhyen valinnaisaineen. Yllätys oli suuri, kun ensimmäistä kertaa valinnaisainevalinnat osuivat niin tiukasti vain muutamiin aineisiin, että kaikkien valinnaisaineiden joukosta voidaan toteuttaa vain kolme ainetta eli italia, liikunta ja kotitalous. Kaikissa muissa tarjotuissa aineissa oli vain muutamia valitsijoita.

Seiskaluokkalaisten tulevat valinnaisaineet ovat sekä kahden vuoden mittaisia pitkiä aineita, että vain kasiluokalla opiskeltavia lyhyitä aineita. Myös seiskaluokkalaisten joukossa kielet osoittautuivat suosituimmaksi valinnaksi. Lähes puolet valitsijoista otti valinnakseen jonkun kielen eli saksan, ranskan tai venäjän. Saksasta ja venäjästä tuleekin siis opiskeluryhmät. Muita paljon valitsijoita saaneita aineita olivat tietotekniikka, liikunta, kotitalous, tekstiilityö, ohjelmointi, valokuvaus, ilmaisutaito ja kuvatataide.

Koulussamme on siis paljon kieli- ja liikuntatoitoja kartuttavia oppilaita tulevina lukuvuosina. Valinnaisaineryhmät julkaistaan kevään aikana, jolloin jokainen voi käydä tarkastamassa onko omat valinnaiainetoiveet toteutuneet.